Intussen heeft het bestuur besloten om de werkzaamheden uit te laten voeren door Gasservice Noord Holland en de controles door Energie Klimaat Advies. Gasservice NH verzorgt de demontage en montage van de CV ketels en de projectcoördinatie en maakt in ons geval gebruik van de diensten van Koster Schoorsteentechniek voor het vervangen van de RGAs en de bijbehorende afbraak en opbouwdiensten.
Tijdens de eerste werkvergadering met Gasservice NH vroeg de vertegenwoordiger van Koster Techniek waarom gekozen was voor individuele flexibele RVS RGAs in plaats voor de buis-in-buis methode. Beide methodes werken met overdruk, maar de buis-in-buis methode zorgt voor minder tegendruk, in het bijzonder als niet alle aangesloten CV ketels tegelijkertijd branden. Bovendien is het installeren van de buis-in-buis methode eenvoudiger (dus goedkoper) en gaat de installatie langer mee, naar verwachting 30 jaar (tegen 15 jaar voor de flexibele RVS RGAs), omdat de flexibele RVS RGAs een veel langere (spiraalvormige) las hebben met een veel uitgesprokener profiel (waar eenvoudiger condens op blijft staan).
Dit zorgde voor verwarring, omdat deze oplossing een aantal jaar geleden ook al was geopperd door Nefit en die is vervolgens door diezelfde Nefit weer van tafel gehaald omdat de verbindingen van de individuele buissegmenten en van de aftakkingen niet de vereiste afdichting op zouden leveren. De vertegenwoordiger van Koster Schoorsteentechniek herkende dat niet; blijkbaar zijn die problemen intussen opgelost. De oplossing is in ieder geval gecertificeerd, net als de RVS RGAs.
Het bestuur heeft hierop Gasservice NH gevraagd om een offerte voor de buis-in-buis methode naast die van de RVS RGAs te leggen. Die offerte viel dik 10% lager uit, dus de keuze was snel gemaakt: goedkoper en duurzamer. Het enige nadeel is dat gebruik gemaakt wordt van een collectief kanaal, maar dat is met de bestaande oplossing ook het geval.
Na de bouwvak wordt de planning uitgewerkt en een bewonersbijeenkomst gehouden alvorens de werkzaamheden beginnen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie op verbouwen en renoveren moeten de werkzaamheden vóór 1 oktober uitgevoerd zijn. Dat is in lijn met de belofte van het bestuur om de werkzaamheden vóór het komende stookseizoen uit te laten voeren.