Hoe zit het met sleutels van appartementen en algemene ruimtes?

Bij de overdracht van een appartementsrecht hoort de verkoper niet alleen alle sleutels van de deuren van het appartement zèlf aan de koper over te dragen, maar ook de sleutels van de algemene toegangsdeuren (voordeur, achterdeur en de sleutel van het toegangshek van de St. Geertruidensteeg).

Mocht dit niet het geval zijn geweest (of mocht u sleutels willen laten bijmaken) dan kunt u voor de achterdeursleutel en de sleutel voor het toegangshek van de St. Geertruidensteeg terecht bij uw trappenhuisvertegenwoordiger om de sleutel(s) te lenen en deze vervolgens zelf (op eigen kosten) bij te laten maken.

Iedere gemeenschappelijke voordeur heeft een speciale sleutel met een certificaat. Uit veiligheidsoverwegingen kan deze sleutel alleen bijgemaakt worden via de VvE. Via de beheerder zijn nu een aantal sleutels bijgemaakt en in beheer gegeven aan Leon Ham (bestuurslid technisch beheer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., NN67). U kunt een sleutel bij hem aanvragen. Via de beheerder zal vervolgens een rekening voor de afgenomen sleutel verstuurd worden. De kosten per sleutel liggen rond de € 25, exclusief BTW.

De sleutels van de technische ruimten zijn in beheer bij het bestuur.