Hoe zit het met de schoonmaak?

Het bestuur krijgt regelmatig vragen over de schoonmaakkosten, de frequentie, wat binnen de schoonmaak valt en de controle.

De vereniging is inmiddels met de 2e schoonmaakfirma bezig, omdat de 1e firma te duur was en de kwaliteit niet beviel. Momenteel is er een contract met VS Schoonmaak BV uit Barendrecht. Het schoonmaakschema kunt hier vinden. Het schema is voor het laatst besproken in de ALV van 11 juni 2008. Het is gebaeerd op kwaliteit/prijsverhouding. In 2014 is er een schouw geweest en is het contract duidelijker omschreven. Dit ging zonder extra kosten gepaard.

Wat de glasbewassing betreft: dit gebeurt alleen bij de ramen die onbereikbaar zijn, d.w.z. het bestuur gaat ervan uit dat deze ramen niet zelf schoongemaakt kunnen worden, omdat je er zelf niet bij kunt. Twee maal per jaar worden daarom de onbereikbare ramen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, de Nieuwe Nieuwstraat, de Geertruidensteeg, de ramen aan de binnenzijde van trappenhuis 3 aan de Geertruidensteeg en de ramen boven de entree gedaan. Meestal is dit rond maart en rond oktober, afhankelijk van het weer. Er blijven bepaalde onderdelen die ook niet door de schoonmakers bereikt kunnen worden. Omdat de bewoners geen duurder contract willen, blijven deze delen ongewassen. Alle bewoners betalen mee aan het hele contract.