Update rookgaskanalen (2)

Vandaag, 12 september 2011, zijn de mannen van Gasservice Noord Holland en Koster Schoorsteentechniek begonnen aan de vierde van de zeven CLVs.

Tot nu toe zijn strangen 4, 5 en 7 aangepast en zijn er 12 nieuwe ketels geïnstalleerd en kon er 1 gehandhaafd blijven. Met name strang 7 was spannend (vandaar dat die pas na twee andere strangen werd uitgevoerd), vooral omdat het de vraag was of het mogelijk was om gebruik te maken van de bestaande uitsparing in de 25cm dikke (dragende) muur. Zo niet, dan moest òf het gat groter gemaakt worden, òf vanuit het buurappartement worden gewerkt, waar dan een uitsparing gemaakt zou moeten worden in de muur van de gang, terwijl tot dan toe alles vanuit de CV-kasten kon worden aangelegd. Gelukkig bleek het gat telkens groot genoeg voor de mannen van Koster Schoorsteentechniek BV.

De eerste drie CLVs zijn intussen opgeleverd en gecontroleerd door Eric van Energie Klimaat Advies. Eric heeft een aantal zaken gevonden (met name met betrekking tot de installatie van brandmanchetten en condensafvoeren) die Gasservice-NH BV nog zal verhelpen.

De luchtverwarming van NN97 (het penthouse) bleek geen Gastec keur te hebben voor aansluiting op een CLV en ook op HR varianten van die luchtverwarming hebben geen Gastec keur voor een gecombineerde RGA. Dat betekent dat een aparte RGA voor dat appartement zal worden aangelegd en daarmee is dat appartement dan ook weer in lijn met de overige bovenappartementen.

De eigenaar van NN85 heeft inmiddels toestemming gegeven voor het betreden van zijn appartement, zodat nu ook strang 6 heraangelegd kan worden. In afwachting van de toestemming was strang 6 al als laatste ingepland, zodat het er nu toch naar uitziet dat alles ruim voor 1 oktober 2011 afgerond kan worden.