Update Rookgaskanalen (1)

Gisteren, 31 augustus 2011, zijn de firma's Gasservice Noord Holland BV en Koster Schoorsteentechniek BV begonnen met het vervangen van de rookgaskanalen en de individuele CV-installaties in strang 4. Tot nu toe gaat het allemaal voorspoedig. De nieuwe pijp zit er in en men is bezig met het terugzetten van de oude ketels en het installeren van de nieuwe Nefit ketels. Alle bewoners hadden de eerste dag (al dan niet helemaal) vrij genomen en waren aanwezig en wakker om 07:00 uur ’s morgens.

Enkele opmerkingen:

  • Het bestuur heeft opdracht gegeven om ook de oude waterkranen die nog in de CV-kast zitten weg te halen. Sinds de individuele watermeters zijn aangelegd, zit er in de meeste gevallen ook een (betere) hoofdkraan in de meterkast. De oude hoofdkraan heeft men in die gevallen laten zitten. Zo'n nieuwe (kogel)kraan is beter dan een oude (spindel)kraan, die kan gaan lekken als eraan gedraaid wordt wat in ons gebouw al tot diverse waterschades heeft geleid. Dit leek dus een goed moment om die maar meteen weg te laten halen.
  • De ketel van NN59 zou omgebouwd worden, maar achteraf blijkt dat op de ombouw van die ketel geen Gastec keur is afgegeven. Ook deze bewoner heeft dus een nieuwe ketel nodig.
  • NN97 (het penthouse) blijkt toch ook op het een van de gecombineerde rookgaskanalen aangesloten te zijn. Iedereen heeft steeds gedacht dat deze woning (net als alle andere bovenste appartementen) een eigen RGA op het dak had. Er was immers een aparte RGA zichtbaar op het dak. Omdat er toch nog wat onzekerheid over was omdat tijdens de gaswerkzaamheden van Liander duidelijk werd dat de verwarming zich in dat appartement op de benedenverdieping bevindt, is er door Koster Schoorsteentechniek BV naar gekeken en bleek de verwarming op de gecombineerde RGA te zijn aangesloten en de aparte RGA van een geiser op de bovenverdieping te zijn. Er wordt nu uitgezocht wat de beste optie is voor dit appartement, omdat er een andere verwarmingsinstallatie is aangebracht dan in alle andere appartementen.
  • NN85 heeft nog steeds geen goedkeuring gegeven voor het betreden van zijn appartement. De zaak is in handen gegeven van de rechtsbijstandverzekering.