Installatie zonnepanelen (1)

Hierbij wil ik jullie graag op de hoogte stellen van de ontwikkelingen van het plaatsen van de zonnepanelen op ons dak van Koning Karel XII . Wij hebben na de toestemming van de ALV, meteen de aanvraag bij de gemeente in werking gezet, met het idee dat wij geen omgevingsvergunning nodig hadden voor onze panelen. Helaas bleek bij verdere navraag, dat er toch een vergunning aangevraagd moest worden. Gelukkig is die toegekend, maar daardoor werd onze plaatsing wel een paar weken vertraagd.

De panelen worden nu aanstaande vrijdag 7 augustus tussen 7 en 9 uur ’s ochtends alvast op ons dak gelegd, door een takelwagen voor de ingang van het derde trappenhuis (hoek Nieuwe Nieuwstraat en Nieuwezijds Voorburgwal). Wij hebben vandaag de vergunning voor de plaatsing van die takelwagen bij het Stadsdeelkantoor Centrum mogen ophalen. De precieze plaatsing van de panelen op het dak, de bedrading en de aansluiting op onze meterkast vindt volgende week plaats op 12, 13 en 14 augustus.

Verder kregen wij vorige week te horen dat de door ons oorspronkelijk geselecteerde zonnepanelen van 305Wp (Watt piek) niet meer leverbaar zijn door LG. Wij hebben daarom een variant van 300Wp gekozen. In plaats van de verwachte 12.200Wp per jaar, leveren die 12.000Wp op.  Die panelen zijn daarentegen wel goedkoper, waardoor de kWh-prijs van onze toekomstige elektriciteitsproductie gelijk kan blijven.

Ik zal jullie vanaf vrijdag op de hoogte houden van de vorderingen van de plaatsing en hopelijk kunnen wij vanaf 14 augustus ook de eerste opbrengsten van onze panelen tegemoet zien. Een legendarisch moment: wij produceren dan zelf de stroom voor onze algemene ruimtes! En, daarom doen we het ook: resulterend in lagere servicekosten op termijn.

Mochten jullie nog vragen hebben over bovenstaande, mail of bel mij dan even.