Gasafsluiting door Liander (1)

Donderdag 10 maart gaat Liander werkzaamheden uitvoeren aan de gasaansluitingen van het pand en aan die van de appartementen.

Ze beginnen om 8:15 uur en verwachten rond 16:00 uur klaar te zijn.

Gedurende de werkzaamheden is er geen gas beschikbaar.

Dit komt doordat Liander de huidige gietijzeren leidingen vanaf de hoofdkranen op straat tot aan de meters laat vervangen door geplastificeerde koperen leidingen. De werkzaamheden beperken zich dus tot de algemene ruimten en de meterkasten.

Alle bijkomende hak- en breekwerkzaamheden (en de reparaties) worden op kosten van Liander uitgevoerd.

In principe worden de meters niet vervangen. Als dat wel het geval is, dan krijgt de desbetreffende bewoner een kaartje in de bus met de laatste meterstanden.

Vanwege de onderbreking van de gastoevoer zullen de verwarmingsketels en kookplaten er langer dan gebruikelijk over doen om aan te gaan omdat er in eerste instantie nog lucht in de leidingen zit.

Update:

De werkzaamheden hebben veel langer geduurd dan gepland en zijn nog niet volledig uitgevoerd.

De gasleidingen van de appartementen aan de Nieuwezijds Voorburgwal moeten nog vervangen worden, mede doordat de hoofdleiding door het restaurant loopt en daar geen afspraken mee waren gemaakt.

Totaal zijn nu 23 appartementen en drie bedrijfsruimten opnieuw aangesloten, verdeeld over drie doorvoeren door de buitenmuren en vijf distributieleidingen.

Er moeten dus nog 9 appartementen en één bedrijfsruimte opnieuw worden aangesloten. Daarbij wordt één muurdoorvoer en één distributieleiding vervangen. Hier moet nog een nieuwe datum voor worden geprikt.