Belborden trappenuizen 1 en 2

Nieuwe Belborden trappenhui1 en 2

Op 7 en 8 april krijgt trappenhuis 2 nieuwe belborden. Deze bestaan uit een buitenpost en binnen toestellen. Op 14 en 15 april volgt dan trappenhuis 1.

Na veel onderzoek en overleg heeft het bestuur besloten om een digitale buitenpost voor de intercominstallatie aan te schaffen. In dit apparaat kunnen alle namen en huisnummers ingevoerd en aangepast worden. Het probleem van ontbrekende, of lelijke naambordjes is hiermee verleden tijd. De buitenpost is tevens geschikt voor video. Voor de binnen toestellen werd al eerder aan de bewoners een keuze voorgelegd.

Van der Hulst Elektrotechniek, de firma die het geheel gaat aanleggen, zal op maandag 7 april de binnen toestellen in trappenhuis 2 aanleggenen. Dit zal in trappenhuis 1 gebeuren op maandag 14 april. Tegelijkertijd wordt dan ook de buitenpost aangelegd. Op dinsdag 8 en 15 april wordt vervolgens de elektra in de elektrakasten aangepast en als het mogelijk is alles gecontroleerd.

Dit betekent dat we hopen dat de bewoners in ieder geval op maandag 7 en 14 april thuis zullen zijn. Is dit niet het geval dan wordt geregeld dat er sleutels, of vrienden aanwezig zijn. Hiervoor zijn al afspraken gemaakt. Een bestuurslid loopt op alle dagen mee als waakhond om ervoor zorg te dragen dat alles veilig en netjes gebeurt.

Op de dinsdag zal alles ook gecontroleerd worden en dan moeten we ook weer binnen zijn. Ook dan zullen de bewoners, vrienden of sleutels weer aanwezig proberen te zijn.  Als het niet werkt, dan wordt er een aparte, nieuwe afspraak gemaakt.

We hebben inmiddels ook aan de bewoners gevraagd hoe ze in de nieuwe buitenpost genoemd willen worden. Alleen met huisnummer, met initialen, met voornamen etc. Het voordeel van deze digitale buitenposten is dat bij fouten, verhuizingen of verhuur, de gegevens makkelijk aangepast kunnen worden. Het zal even wennen zijn hoe de buitenposten werken. Er kan in ieder geval op huisnummer en op naam geselecteerd en gezocht worden.

Het is niet de bedoeling dat er naambordjes bij de brievenbussen aangebracht worden, want dan houden we het probleem van verschillende soorten en formaten. we proberen er nu een beetje een mooie eenheid van te maken.

Inmiddels zijn de belborden aangebracht en is iedereen gewend aan de nieuwe manier van bellen op opnemen. Alles is soepel verlopen en het ziet er fraai uit.

er is ook gekeken of dezelfde buitenpost geïnstalleerd kan worden voor trappenhuis 3 en jammer genoeg blijkt dat niet mogelijk zonder ook de binnentoestellen te vernieuwen. Dit onderdeel staat echter pas voor 2025 op het MJOP.