Lekkage 2008 (3)

Bellen met VvE Beheer Amsterdam leverde in ieder geval op dat ze de historie van deze klacht volgen via de website. Ze zouden vandaag een opruimploeg sturen, maar die lijkt niet te zijn geweest, dus we zitten weer een weekend met natte voeten.

Verder is VvE Beheer Amsterdam met Dryworks in overleg om te bepalen wat nou de oorzaak is en wat eraan gedaan kan worden, maar dat heeft een wat langere adem. In ieder geval zal er iets aan het pand gedaan moeten worden om te voorkomen dat wat voor gebreken aan het riool c.q. waterstanden in de St.Geertruidensteeg dan ook er in ieder geval geen water meer via de muren het gebouw in loopt.

Bellen met Waternet leverde niet zoveel op: hun standpunt is dat het riool in de steeg goed functioneert (blijkbaar lozen diverse panden uit de Nieuwe Nieuwstraat - waaronder nummer 21 - op het riool in de St.Geertruidensteeg en daar hebben ze geen klachten van ontvangen) en dat het probleem (naast de lage aansluiting van gebouw Koning Karel XII) eigenlijk ligt in de beperkte capaciteit van de kolkjes (de putjes dus), waar het Stadsdeel dan weer verantwoordelijk voor is. Technisch beheer heeft nog geen contact opgenomen met Stadsdeel Centrum; dat gebeurt begin volgende week.