Lekkage 2006 (4)

De AORC heeft (5) schuifsokken aangebracht, maar de twee niet op het riool lozende regenpijpen hebben ze ongemoeid gelaten, ondanks dat technisch beheer De Key Het Oosten heeft gevraagd die ook op het riool aan te laten sluiten. Wèl zou AORC bezig zijn geweest met het ontstoppen van het hoofdriool in de steeg.
Ruitenheer heeft vanmorgen de kelder weer leeggepompt, maar het bleef buiten niet droog en het water sijpelde weer door de muur naar binnen.
De volgorde tussen de werkzaamheden van de twee verschillende aannemers (en eigenlijk überhaupt het verloop van de werkzaamheden) is bij technisch beheer onbekend.
Het stadsdeel beweerde dat gisteren de resterende kolkjes zouden zijn gereinigd. Omdat het water tijdens een regenbui vanmorgen toch weer in de steeg bleef staan heeft technisch beheer weer contact met hen opgenomen om wederom actie te ondernemen.
Vanavond is geconstateerd dat de meeste putjes in de steeg waarschijnlijk open zijn geweest, want het water staat in de putjes nu een stuk lager. Ook de rioolput in de steeg is open geweest, sterker nog, hij sluit zelfs niet goed meer.
Het is niet duidelijk of er nog schoongemaakt gaat worden door Ruitenheer. Bellen met het De Key Het Oosten hierover heeft geen zin, want de weekenddienst kan de systemen niet in. Misschien nog maar even afwachten tot er weer een bui overheen is gegaan, om te zien of e.e.a. effect heeft geresorteerd en dan de rommel zelf maar weer opruimen...:-(